Veiligheid

PerfectView CRM voor de Overheid is de beste keuze voor de veiligheid van uw data. In het onderstaande overzicht leest u welke voordelen wij bieden en welke maatregelen wij hebben getroffen.

PerfectView_logo

Een stabiele onderneming sinds 1984

PerfectView werd opgericht in 1984. De organisatie is in ‘s-Hertogenbosch gevestigde en bestaat dus ruim 34 jaar. Wij zijn een Nederlands bedrijf  en vallen dus onder het Nederlandse recht. Een zelfstandige en winstgevende onderneming met inmiddels meer dan 5.100 klanten. De continuïteit is dus gewaarborgd.

Data in Nederland

Privacy  van uw data is van cruciaal belang. Daarom wordt data bewaard in Nederland en door een organisatie die daarin is gespecialiseerd: Claranet (opgericht in 1996, €360 miljoen omzet, meer dan 6.500 zakelijke klanten en 1.800+ medewerkers).

ISO certificering

PerfectView heeft in een ISO-traject bewezen te voldoen aan de internationale norm op het gebied van informatiebeveiliging. Hierdoor zijn wij in januari 2018 ook weer ISO-27001 gecertificeerd. Tevens voldoet onze datapartner Claranet aan de eisen die gesteld zijn aan de Information Beveiliging Management Systeem norm: ISO/IEC 27001:2013.

Jaarlijkse pentest

PerfectView software wordt jaarlijks getoetst op kwetsbaarheden door het onafhankelijke en geaccrediteerde Northwave met behulp van een penetratietest. De conclusie is tot nu altijd geweest dat PerfectView voldoende adequaat is beveiligd om weerbaar te zijn tegen digitale aanvallen; een coverletter is daarvan het bewijs.

Uitgebreide maatregelen datalek

PerfectView heeft uitgebreide maatregelen getroffen waarmee wordt afgedekt wat er wordt gedaan in geval van een datalek. Tevens is alles in onze organisatie erop gericht om datalekken te voorkomen. Denk aan een beleidsdocument inzake de wet meldplicht datalekken, een verwerkersoveenkomst en een privacystatement. Daarnaast is er ook een aantal praktische zaken geregeld.

Streng wachtwoordbeleid

Alleen de gebruiker kent zijn eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Wachtwoorden zijn zelf aan te passen en PerfectView zal nooit per e-mail of telefoon vragen om vertrouwelijke informatie. Indien vergeten, kan een gebruiker zelf een nieuw wachtwoord opvragen. Beheerders kunnen de moeilijkheidsfactor waaraan wachtwoorden moeten voldoen zelf bepalen.

Instelbare IP-beveiliging door beheerders

Beheerders kunnen in de applicatie instellingen IP-adressen opgeven, waarvandaan er ingelogd kan en mag worden. Zo kunnen klanten zelf bijdragen aan een nog hoger beveiligingsniveau.

Gecodeerde en beveiligde gegevens

Het SSL-certificaat van PerfectView geeft gebruikers de garantie dat gegevens via de browser via HTTPS worden verzonden, waardoor dergelijke informatie wordt gecodeerd en beveiligd. SSL wordt in de praktijk bijvoorbeeld ook gebruikt voor online transacties met creditcards.

Betrouwbare datapartner: Claranet

PerfectView beheert haar data dus in samenwerking met Claranet. Zij handelt volledig in overeenstemming met de EU-wetgeving voor gegevensbescherming. Er worden automatisch back-ups gemaakt van alle gegevens, die meerdere malen worden opgeslagen.